Enkele initiatiefneemsters, met name Ans en Mia, wilden graag zingen in een gemengd koor. Het repertoire mocht heel gevarieerd zijn, van "traditional"  tot modern, Nederlands- of anderstalig.

Na het plaatsen van een aantal advertenties in "Het Blaedje" werd er een bijeenkomst in het "Dörpshoes" gehouden, medio oktober 1988. De opkomst was summier, 7 personen en allen dames. Toch gaf men de moed niet op en na nog een aantal advertenties in de regionale dag- en weekbladen groeide het aantal leden. Men had ook de piepjonge dirigente Sylvia Berghs bereid gevonden om het koor op te starten (Sylvia heeft het koor overigens de eerste 20 jaar onder haar hoede gehad). Er werd een voorlopig bestuur gekozen en ook een lokaal gevonden voor de wekelijkse repetities, n.l. "De Postkoets".

Oprichtsters Gemengd Zangkoor Animato

In dit historisch archief kijkt ANIMATO terug op een rijk verleden met optredens in binnen- en buitenland, deelname aan regionale korendagen, concerten binnen de eigen gemeenschap en de nodige gastoptredens elders. Ondertussen kennen wij al talloze hoogtepunten, waaronder onze lustrumjaren:

  • Het eerste lustrum met medewerking van het Limburgs Kozakkenkoor en de uitvoering van de Missa Brevis in de Martinuskerk van Horn.
  • Een grandioos optreden met begeleiding van een combo van eigen bodem tijdens het tweede lustrum en het kerstconcert samen met het professionele jongenskoor uit Minsk.
  • Het derde lustrum met het schitterende muziekspektakel in november 2004 in de Oranjerie in Roermond, waarbij Big Band Boesten en de pianisten Jan Vayne en Jean Pierre Steyvers nog voor extra slagroom op de muzikale taart zorgden.
  • Het 20-jarig jubileumconcert in Don Bosco in Heel dat als thema "Feest" had, was ook een waar feest 
  • Het 25-jarig jubileumconcert in De Bombardon in Heythuysen met als thema "Water", waar iedereen geweldig van genoten heeft. 
  • Voor het 6e lustrum weken wij weer uit naar de Don Bosco in Heel, en voor een uitverkochte zaal passeerden de "sixties en seventies" met als titel: "Want er komen andere tijden" ....tegenwoordig weer heel actueel!... Zowel de muziek, kleding en verdere attributen zorgden voor een sfeervolle entourage. De band  "DRAAN" zorgde voor een spetterende omlijsting.
  • Verder vermeldenswaardig zijn de succesvolle optredens met de Horner Harmonieën, waarbij o.a medleys uit de Westside Story en Les Miserables gezamenlijk werden vertolkt.

 

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur