Hoe vreemd kan het gaan: plots heerst er twee jaar coronastilte in het hele land – wat? In de hele wereld! Dus ook gemengd koor Animato zwijgt in alle talen. Tandenknarsend zit iedereen thuis. Totdat: … corona wijkt eindelijk – hopelijk! - ; er mag weer gezongen worden. 

Repetities worden opgestart, blijdschap en lach laten zich weer zien, maar … al even plotseling barst er gruwelijk oorlogsgeweld in Oekraïne los. Een nieuwe beklemming grijpt iedereen naar de keel, maar we blijven zingen. En dat is maar goed ook, want op 2epaasdag  ‘s middags is het zover: Animato treedt voor het eerst weer op. Zanggroep Toesjee organiseert een prachtig en roerend benefietconcert voor Oekraïne in zaal Aldenghoor in Haelen. Animato sluit de middag af met het Oekraïens volkslied, dat de stampvolle zaal staande, met de hand op het hart meebeleeft. Wat een hartveroverende herstart van het koor, dat onder de intens bezielende leiding van zijn nieuwe dirigente Veronika Peerboom-Chujanova, meteen tot een topprestatie reikt.

Twee weken later op 1 mei, volgt een tweede optreden, tijdens de vrijmarkt in Heytse. Nu om een van zijn oprichtsters op haar gouden bruiloft in vier talen toe te zingen. Ook daar emoties, en muziek uit het hart.
Animato staat er weer. En het voelt goed. (Samen)zang geeft warmte en moed, aan iedereen en ook aan vrijheid!

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur