Gemengd Zangkoor Animato uit Horn (Limburg) is in 1989 opgericht op initiatief van twee dames die nog steeds lid zijn. De groep enthousiastelingen van het eerste uur bestond voornamelijk uit vrouwen, totdat drie echtgenoten van de eerste vrouwelijke bestuursleden werden overgehaald om zich bij het beginnende koor aan te sluiten. Vanaf dàt moment waren de eerste stappen gezet op weg naar het doeleen gemengd koor met een heel gevarieerd repertoire.

 

20191005 20 00 DSC04845 00001 

 

Vanaf het begin is de gekozen naam, Gemengd Zangkoor Animato, in ere gehouden: het koor, dat al jarenlang meer dan 55 leden telt, zingt nog steeds gevarieerd, enthousiast en met bezieling. Onze opgewekte en deskundige dirigente Veronika Peerboom is met haar uitstraling het visitekaartje van ons koor.

De aanstekelijke klanken van het koor zorgen niet alleen voor leden uit Horn, maar ook uit de wijde omtrek: vanuit Herkenbosch tot Neer, Heythuysen en Beegden. Zelfs uit Linne en Maasbracht komen elke woensdagavond vrolijk gestemde zangers en zangeressen repeteren in multi functioneel centrum De Postkoets in Horn. De stemming is er altijd "geanimeerd". Ook nu nog, nu het koor meer dan 30 jaar bestaat. Er zijn steeds nieuwe ideeën voor originele evenementen en bijzondere optredens. Houdt u de publicaties van Animato in de gaten!

Interesse? 

Kom gewoon een keer een repetitie bijwonen: elke woensdagavond tussen 20.15 en 22.15 uur in de Postkoets in Horn. Ook kunt u zich aanmelden door gebruik te maken van het contactformulier of door een email te sturen aan info@zangkoor-animato.nl

Het lidmaatschap kost € 17,50 per maand.

LID WORDEN

 

U kunt ook geheel vrijblijvend een van onze optredens bezoeken! 

BEKIJK DE KALENDER  

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur