HELAAS, WEGENS DE GELDENDE CORONAMAATREGELEN ZAL, OOK DIT JAAR, HET KERSTCONCERT NIET DOORGAAN. 

Vorig jaar was het helaas niet mogelijk, maar dit jaar zal Animato weer een kerstconcert verzorgen in de St. Martinuskerk te Horn.

De voorbereiding hiervoor zijn al in volle gang. Het kerstconcert vindt plaats op zaterdagavond 18 december 2021 van 19:30 tot ongeveer 21:00 uur.

De toegang is, zoals u van ons gewend bent, gratis

Tijdens dit concert zult u kunnen genieten van onze muziek evenals van een viertal strijkers, die hun muziek ten gehore zullen brengen. 

BIj deze nodigen wij u alvast uit om deze datum te noteren in uw agenda en op 18 decemebr a.s. te komen genieten van onze muziek om u zo in de kerstsfeer te laten brengen. 

Wij ontmoeten u graag op 18 december a.s.                                                                

Gemengd Zangkoor Animato

 kerstlantaarn 

 

De zomervakantie is voorbij en dus starten de repetities weer. Vanwege het feit dat ons vaste repetitielocatie nog niet beschikbaar is, vinden de repetities plaats in Cultureel Centrum Don Bosco in Heel.

Heb je inmiddels zin in een leuke hobby en lijkt zingen in een koor jou leuk? Kom geheel vrijblijvend een keertje kijken.
We repeteren op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur.

We verwelkomen jou graag !!

Vanaf 2 september jl, konden we een aantal avonden reperteren. Iedereen was blij en we gingen hard aan de slag met het kerstrepertoire.  Maar toen kwam de tweede periode met maatregelen tegen het coronavirus. En wederom viel het stil, met als gevolg dat wij alle kerstoptredens hebben geannuleerd. Ook ons kerstconcert zal dit jaar niet doorgaan. 

Toch verliezen wij de moed niet en verwachten in 2021 er weer volop tegenaan te gaan. 

Dus zing jij graag? Smeer dan vooral jouw stem nog even thuis onder de douche en kom Animato in 2021 versterken. En deze uitnodiging geldt ook voor mannen, die nog in de minderheid zijn.   Op een andere plaats op onze website vind je onze contactgegevens, zodat je je kunt aanmelden. 

 

Vanaf 2 september is het klaar met Animato's Sound of Silence. Wij gaan weer van ons laten horen. 

I.v.m. het coronavirus ziet onze repetitie op de woensdagavond er nu wel een beetje anders uit. We zingen apart per stemgroep, keurig op 1,5 mater afstand van elkaar. Iedere stemgroep een half uur. Dat is weliswaar korter dan we gewend zijn, maar het is wel een intensiever half uurtje dan voorheen. Uiteraard is er tussendoor ruimte om van groep te wisselen, te luchten en schoon te maken. Zo hopen wij dat we vol plezier en met enthousiasme onze stemmen weer kunnen laten klinken en kunnen werken aan de voorbereiding van ons kerstconcert op 19 december a.s. 

Zing jij graag? Laat je dan niet weerhouden. Kom mee zingen met Animato!

En deze uitnodiging geldt vooral voor mannen, die nog in de minderheid zijn.  

Op een andere plaats op onze website vind je onze contactgegevens, zodat je je kunt aanmelden. 

 

 
Zoals u kunt zien is er na december 2019 geen nieuws meer op deze site geplaatst. Dat is niet zoals wij dat graag zien. 
Het was de planning om allerlei optredens te vermelden, maar helaas kreeg de wereld bezoek van het Coronavirus. 
Met als gevolg dat bijeenkomsten (en dus ook onze repetities) gedurende een paar maanden niet meer mogelijk waren. 
Diverse activiteiten in het land zijn weer, conform richtlijnen, opgestart. Echter zingen schijnt een risicovolle bezigheid te zijn. 
Door zingen worden aerosolen flink in het rond gestrooid, is de heersende overtuiging. Omdat deze het virus verspreiden, 
liggen al onze activiteiten nog steeds stil. 
Toch hebben wij goede hoop om een manier te vinden, waardoor er vanaf september weer gerepeteerd kan worden. 
Zodat wij ons doel; kerstconcert op 19 december a.s. kunnen verwezenlijken. 
 
Maar helaas is het voor nu even: Animato's Sound of Silence. 

 

En zo was het dus zondag 18 augustus; de echt allerlaatste vakantiedag voor velen. Veel thuiskomers die hun huis nog vóór de eerste werkdagen ná de vakantie aan de kant wilden hebben. Druk, druk, druk dus meteen. We kennen het allemaal.

Van die zorg en drukte was bij ANIMATO vandaag helemaal niks te merken. Het was wel zondag, maar voor ANIMATO-leden betekende dat géén rustdag, maar: om 10 uur stipt aanwezig voor de eerste repetitie ná een zomerpauze van zes weken. Programma van de dag: repeteren en studeren van 10 tot 12. Daarna een pauze voor een naar eigen smaak meegebrachte lunch en vervolgens van 13.30 tot 15.00 uur een stevige voortzetting van al dat harde werken. De dag en de gelegenheid van zaal Beatrix in Horn waren goed gekozen, want het regende – eindelijk eens – pijpenstelen. 
Tjonge, wat schoten we op. “Space oddity” van David Bowie kwam goed in de grondverf. De kleurrijke werkjes van Joe Dassin, Boudewijn de Groot, de Beatles en Scott MacKenzie staan in de lak. Die hoeven alleen nog afwerking en onderhoud. Zelfs Chubby Checker werd weer afgestoft. Wat bleek de twist springlevend! 
Onze dirigent Math Dirks begreep dat ie op zo’n bijzondere – want zondagse zomerrepetitie - allerlei experimenten uit de hoed moest toveren. De zangers en zangeressen werden bijvoorbeeld opgesteld in kringgroepen, waarbij iedereen de ene keer naar binnen, dus naar elkaar gericht, de andere keer naar buiten gericht zijn/haar partij moest zingen. Zónder echte directie! Ooh, wat werkte dat mooi.
Na de repetitie, die grote voldoening gaf, was er een welverdiend drankje en een grandioze “wie is wie”-quiz, die door het groepje van schoenmaat 42/43 werd gewonnen. Tenslotte kon iedereen naar hartenlust bestellen bij de ingehuurde frietwagen. Groot succes; het was “zondig”, er mocht gezondigd worden! Heerlijk.
Kortom, het moet alweer gezegd, er werd hard en geconcentreerd gewerkt. Tot ieders grote genoegen! Hond Dien, die na haar kruisbandoperatie per se bij de hele happening aanwezig moest zijn, veroorzaakte met haar kap soms hilariteit, maar bezorgde totaal geen hinder. Gewéldig, alles kan bij ANIMATO! Maar wat wil je ook bij zo’n koor dat al 30 jaar samen is, en zolang ook lief en leed deelt. Op 5 oktober in Don Bosco in Heel moet het gaan spetteren van feestelijkheid bij het grote jubileumconcert. Komt dat zien en zing mee, die avond!

 

Het is dan wel augustus, het is vakantietijd, allerlei activiteiten liggen stil, de zinnen worden verzet, we gaan er even tussenuit. Hoewel: op heel wat plaatsen vallen de mussen van het dak ( en ze vallen, hier in Midden-Limburg althans, zeker niet in een plasje fris water ), de hitte en de droogte slaan onverbiddelijk toe. Waar wil je verfrissing halen? Zelfs in Lapland is het bloedjeheet.

Misschien moeten we toch maar gewoon gaan skiën in Landgraaf. 
Het is dus wel augustus, maaaarr………
ANIMATO, actief zangkoor uit Horn, heeft van al die vakantieperikelen helemaal geen last. Het bestuur, allerlei werkgroepjes en commissies zijn energiek bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Op zondag 18 augustus komt het hele koor de hele dag bij elkaar! Die dag vieren de leden, nog in vakantiestemming, de zomer; ze zingen, wisselen de vorderingen uit die er geboekt zijn in de voorbereidingen voor het grote 30-jarige jubileum feest, ze passen hun feestkleding, ze eten en drinken samen, ze doen bijzondere gezelschapspellen enzovoorts enzovoorts. Ze hebben het druk, want … 
De datum van het jubileumfeest nadert met rasse schreden, zoals dat heet. Zaterdagavond 
5 OKTOBER is het zover: het grote jubileumconcert in Don Bosco in Heel, waar niet alleen het koor zingt maar ook iedereen die de avond bezoekt. Coverband DRAAN zal er, samen met alle zangers en zangeressen, voor zorgen dat het feest onder het thema “Want er komen andere tijden” iedereen in de sfeer van de muziek van de jaren 60 en 70 brengt.
Er moet dus veel gedaan worden, en flink gerepeteerd. Geen tijd voor wissewasjes of andere akkefietjes; neen : d’raan, zogezegd. Animato draagt z’n naam met ere, dat is aan alles te merken.
Kom maar meedoen op 5 oktober!

In 1989 is het gemengd zangkoor Animato opgestart.is nu 30 jaar geleden. 
Wij vieren dit samen met jullie , in een spetterde jubileum- uitvoering.
Naast een muzikaal en levendig concert , met muziek en zang uit de jaren 60, organiseren wij aansluitend een party-avond met de coverband “Draan”. Tijdens deze avond worden jullie allemaal uitgenodigd om met ons mee te zingen in een Sing-a-long van bekende liedjes uit de jaren 60.
En……er komen artiesten uit die vervlogen jaren hun rentree maken. We verklappen verder nog niks, maar houdt de media in de gaten.
Dus noteer nu alvast in je agenda : 
5 oktober 2019 ,20:00 uur ,
in zaal Don Bosco in Heel.
Een gezellig avondje uit voor jezelf, of met vrienden, de buurt, je team, je vereniging, etc etc.
Kaarten ( 10 euro ) zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Ine Hoorens ( 06-22373091) of via het contactformulier op onze vernieuwde website. Vanaf 1 september ook bij supermarkt Vermeulen in Horn.
Als opwarmertje krijgen jullie vandaag inzage in een van onze repetitie-avonden ter voorbereiding op het concert:
Een woensdagavond bij Animato       
   
Woensdagavond: repetitie-avond van Animato. In de Postkoets in Horn, al bijna 30 jaar lang. Gisteravond dus ook weer. Van heinde en verre -dat mag je best zo zeggen- komen onze zangers en zangeressen dan opdraven. En graag! Ze komen uit Horn en omgeving, maar ook uit Roermond, Maasbracht, Linne, Herkenbosch en, gisteravond op de fiets, uit Melick! Hoe leuk moet het dan zijn, zo’n repetitie!
Nou, verzin maar een modieuze term van enthousiasme, die past altijd. Alhoewel: het is niet alleen maar chill. Er wordt hard gewerkt, zeker nu Animato een daverende jubileumavond op 5 oktober in Heel voorbereidt. 
Het motto van die avond is Er komen andere tijden. Daarom staan er ook zoveel heerlijke songs/liedjes/chansons uit de jaren zestig en zeventig op het feestprogramma.
Gisteravond waren o.a. San Francisco en Space oddity aan de beurt. En natuurlijk Want er komen andere tijden van Boudewijn de Groot. Maar er gebeurt veel meer dan alleen zingen. Gisteravond was er informatie over ons feestuitstapje in oktober: bijna iedereen gaat mee! Er waren mededelingen over de feest-outfit van de mannen, over onderdelen van de feestavond zoals de sing-a-long, de afterparty, de catering, over ’n tombola met prijzen van toen, over sponsoractiviteiten, en nog wel meer. Dirigent Math Dirks die er nog niet zo lang is, kijkt blij verbaasd om zich heen.
Moe, maar ontspannen en voldaan, ga je naar huis na zo’n avond, zelfs als je dan nog op je e-bike naar Melick moet. Maar gelukkig doe je dat samen, zoals alles in een koor.

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur

We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.