Gemengd zangkoor Animato uit Horn zoekt een dirigent(e)!

Animato is een regionaal koor van 59 leden met een gemiddelde leeftijd van 58 jaar. Het is een enthousiast koor met een open karakter. De leden van ons koor zijn gedreven om hun zangkwaliteiten te ontwikkelen en hechten tevens waarde aan een sfeer van vriendschap en gezelligheid. 

 
Het koor wordt tijdens de repetities en de concerten regelmatig begeleid door een vaste pianist. Animato heeft een brede verscheidenheid aan repertoire. Tijdens repetities werken we toe naar een creatieve uitvoering en presentatie op onze concerten.  

De dirigent(e):

  • heeft de muzikale leiding van het koor. De repertoirekeuze vindt plaats in overleg met de muziekcommissie. 
  • is duidelijk bij het plannen en leiden van alle repetities en uitvoeringen
  • kan zich vinden in het werken rondom een thema.
  • streeft naar kwaliteit van zang en uitvoering en kan de leden op positieve en duidelijke manier aanspreken om de beoogde kwaliteit te bereiken.  
  • zorgt voor een goede werkrelatie met de pianist.
  • is beschikbaar op de repetitie-avond op  woensdag van 20.15uur tot 22.15 uur.
  • begint zijn/haar werkzaamheden liefst vanaf half oktober. 

Heb je interesse? Stuur een motivatie naar: info@zangkoor-animato.nl. Sluitingsdatum 20 september 2019.

Informatie is te verkrijgen door contact op te nemen met de betreffende contactpersoon van het bestuur Mieke Slotboom, 0612276669.

 

En zo was het dus zondag 18 augustus; de echt allerlaatste vakantiedag voor velen. Veel thuiskomers die hun huis nog vóór de eerste werkdagen ná de vakantie aan de kant wilden hebben. Druk, druk, druk dus meteen. We kennen het allemaal.

Van die zorg en drukte was bij ANIMATO vandaag helemaal niks te merken. Het was wel zondag, maar voor ANIMATO-leden betekende dat géén rustdag, maar: om 10 uur stipt aanwezig voor de eerste repetitie ná een zomerpauze van zes weken. Programma van de dag: repeteren en studeren van 10 tot 12. Daarna een pauze voor een naar eigen smaak meegebrachte lunch en vervolgens van 13.30 tot 15.00 uur een stevige voortzetting van al dat harde werken. De dag en de gelegenheid van zaal Beatrix in Horn waren goed gekozen, want het regende – eindelijk eens – pijpenstelen. 
Tjonge, wat schoten we op. “Space oddity” van David Bowie kwam goed in de grondverf. De kleurrijke werkjes van Joe Dassin, Boudewijn de Groot, de Beatles en Scott MacKenzie staan in de lak. Die hoeven alleen nog afwerking en onderhoud. Zelfs Chubby Checker werd weer afgestoft. Wat bleek de twist springlevend! 
Onze dirigent Math Dirks begreep dat ie op zo’n bijzondere – want zondagse zomerrepetitie - allerlei experimenten uit de hoed moest toveren. De zangers en zangeressen werden bijvoorbeeld opgesteld in kringgroepen, waarbij iedereen de ene keer naar binnen, dus naar elkaar gericht, de andere keer naar buiten gericht zijn/haar partij moest zingen. Zónder echte directie! Ooh, wat werkte dat mooi.
Na de repetitie, die grote voldoening gaf, was er een welverdiend drankje en een grandioze “wie is wie”-quiz, die door het groepje van schoenmaat 42/43 werd gewonnen. Tenslotte kon iedereen naar hartenlust bestellen bij de ingehuurde frietwagen. Groot succes; het was “zondig”, er mocht gezondigd worden! Heerlijk.
Kortom, het moet alweer gezegd, er werd hard en geconcentreerd gewerkt. Tot ieders grote genoegen! Hond Dien, die na haar kruisbandoperatie per se bij de hele happening aanwezig moest zijn, veroorzaakte met haar kap soms hilariteit, maar bezorgde totaal geen hinder. Gewéldig, alles kan bij ANIMATO! Maar wat wil je ook bij zo’n koor dat al 30 jaar samen is, en zolang ook lief en leed deelt. Op 5 oktober in Don Bosco in Heel moet het gaan spetteren van feestelijkheid bij het grote jubileumconcert. Komt dat zien en zing mee, die avond!

 

Het is dan wel augustus, het is vakantietijd, allerlei activiteiten liggen stil, de zinnen worden verzet, we gaan er even tussenuit. Hoewel: op heel wat plaatsen vallen de mussen van het dak ( en ze vallen, hier in Midden-Limburg althans, zeker niet in een plasje fris water ), de hitte en de droogte slaan onverbiddelijk toe. Waar wil je verfrissing halen? Zelfs in Lapland is het bloedjeheet.

Misschien moeten we toch maar gewoon gaan skiën in Landgraaf. 
Het is dus wel augustus, maaaarr………
ANIMATO, actief zangkoor uit Horn, heeft van al die vakantieperikelen helemaal geen last. Het bestuur, allerlei werkgroepjes en commissies zijn energiek bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Op zondag 18 augustus komt het hele koor de hele dag bij elkaar! Die dag vieren de leden, nog in vakantiestemming, de zomer; ze zingen, wisselen de vorderingen uit die er geboekt zijn in de voorbereidingen voor het grote 30-jarige jubileum feest, ze passen hun feestkleding, ze eten en drinken samen, ze doen bijzondere gezelschapspellen enzovoorts enzovoorts. Ze hebben het druk, want … 
De datum van het jubileumfeest nadert met rasse schreden, zoals dat heet. Zaterdagavond 
5 OKTOBER is het zover: het grote jubileumconcert in Don Bosco in Heel, waar niet alleen het koor zingt maar ook iedereen die de avond bezoekt. Coverband DRAAN zal er, samen met alle zangers en zangeressen, voor zorgen dat het feest onder het thema “Want er komen andere tijden” iedereen in de sfeer van de muziek van de jaren 60 en 70 brengt.
Er moet dus veel gedaan worden, en flink gerepeteerd. Geen tijd voor wissewasjes of andere akkefietjes; neen : d’raan, zogezegd. Animato draagt z’n naam met ere, dat is aan alles te merken.
Kom maar meedoen op 5 oktober!

In 1989 is het gemengd zangkoor Animato opgestart.is nu 30 jaar geleden. 
Wij vieren dit samen met jullie , in een spetterde jubileum- uitvoering.
Naast een muzikaal en levendig concert , met muziek en zang uit de jaren 60, organiseren wij aansluitend een party-avond met de coverband “Draan”. Tijdens deze avond worden jullie allemaal uitgenodigd om met ons mee te zingen in een Sing-a-long van bekende liedjes uit de jaren 60.
En……er komen artiesten uit die vervlogen jaren hun rentree maken. We verklappen verder nog niks, maar houdt de media in de gaten.
Dus noteer nu alvast in je agenda : 
5 oktober 2019 ,20:00 uur ,
in zaal Don Bosco in Heel.
Een gezellig avondje uit voor jezelf, of met vrienden, de buurt, je team, je vereniging, etc etc.
Kaarten ( 10 euro ) zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Ine Hoorens ( 06-22373091) of via het contactformulier op onze vernieuwde website. Vanaf 1 september ook bij supermarkt Vermeulen in Horn.
Als opwarmertje krijgen jullie vandaag inzage in een van onze repetitie-avonden ter voorbereiding op het concert:
Een woensdagavond bij Animato       
   
Woensdagavond: repetitie-avond van Animato. In de Postkoets in Horn, al bijna 30 jaar lang. Gisteravond dus ook weer. Van heinde en verre -dat mag je best zo zeggen- komen onze zangers en zangeressen dan opdraven. En graag! Ze komen uit Horn en omgeving, maar ook uit Roermond, Maasbracht, Linne, Herkenbosch en, gisteravond op de fiets, uit Melick! Hoe leuk moet het dan zijn, zo’n repetitie!
Nou, verzin maar een modieuze term van enthousiasme, die past altijd. Alhoewel: het is niet alleen maar chill. Er wordt hard gewerkt, zeker nu Animato een daverende jubileumavond op 5 oktober in Heel voorbereidt. 
Het motto van die avond is Er komen andere tijden. Daarom staan er ook zoveel heerlijke songs/liedjes/chansons uit de jaren zestig en zeventig op het feestprogramma.
Gisteravond waren o.a. San Francisco en Space oddity aan de beurt. En natuurlijk Want er komen andere tijden van Boudewijn de Groot. Maar er gebeurt veel meer dan alleen zingen. Gisteravond was er informatie over ons feestuitstapje in oktober: bijna iedereen gaat mee! Er waren mededelingen over de feest-outfit van de mannen, over onderdelen van de feestavond zoals de sing-a-long, de afterparty, de catering, over ’n tombola met prijzen van toen, over sponsoractiviteiten, en nog wel meer. Dirigent Math Dirks die er nog niet zo lang is, kijkt blij verbaasd om zich heen.
Moe, maar ontspannen en voldaan, ga je naar huis na zo’n avond, zelfs als je dan nog op je e-bike naar Melick moet. Maar gelukkig doe je dat samen, zoals alles in een koor.

Belangrijk:

Vanwege de weersvoorspelling is het Korenfectival van morgen bij de Busjop geannuleerd. 

Op 12 mei a.s. zullen we, voor als nog, wel optreden tijdens de Open Poortendag. 

1989 - 2019

Zangkoor ANIMATO bestaat 30 jaar!

Tijd voor een feestje.

Op 5 oktober 2019 geven wij een concert in de stijl van de jaren-60 /70.

Aansluitend is er een feestavond met optredens van beroemde zangers en zangeressen uit die tijd.

Tevens staat er een sing-a-long op het programma, met liedjes die u allemaal kent. U kunt dus meezingen!

We worden deze avond begeleid door Coverband “Draan” en zij zorgen ervoor dat u de voetjes op de dansvloer krijgt.

Kortom, een feestelijke avond, in een nostalgisch jasje, jurkje of pakje.

 

Locatie: MC Don Bosco in Heel

Wordt vervolgd….

 

Dirigent Math Dirksen

Animato heeft afgelopen zomer afscheid genomen van dirigent Ron Hanssen en verwelkomde de nieuwe dirigent Math Dirks. Math Dirks is van huis uit operazanger en heeft vervolgens scholing gevolgd tot dirigent.

Math zal de komende tijd met Animato hard werken aan het jubileumconcert dat gepland staat in het najaar 2019.

 

 

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur