Op 16 maart aanstaande neemt Zangkoor Animato deel aan de Sing Challenge Festival in Sevenum.

Er doen dit jaar maar liefst 27 koren mee, verdeeld over twee dagen, met een totaal van ruim 1000 zangers en zangeressen plus hun begeleiders.

Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen en we hopen dat we veel mensen enthousiast kunnen maken om zelf ook te gaan zingen.

Om 13.05 - 13.30 en van 17.45 - 18.10 zijn wij te horen op Vakantiepark de Schatberg in Sevenum.

 

image 6483441 1

 Programma Singchallenge

Afbeelding kerst Animato

Leden en bestuur van Animato wensen u gezellige dagen en alle goeds voor 2024.

Voor ons een bijzonder jaar, namelijk ons 35-jarig jubileum. Wij hopen u op ons jubileumconcert op 23 november 2024 te mogen begroeten!

 

 
In het weekend van 3-5 november vindt de tweede editie van het Klankkleur Festival in Theater De Oranjerie in Roermond plaats. Drie dagen lang kun je daar genieten van koren, fanfares en harmonieën die tijdens de open podia en concoursen alles uit de kast halen. Het festival is leuk voor jong en oud, of je nu muziek maakt of liever luistert en ook nog gratis toegankelijk (met uitzondering van het openingsconcert).

 

Deelname Animato

Op zaterdag 4 november vindt het Open podium voor koren plaats, waar Animato aan deelneemt. Dit wordt georganiseerd door Verbindend Netwerk Koorzang Limburg. Koren krijgen hierbij de mogelijkheid om op te treden in een prachtige theaterzaal en Tips en Tops te ontvangen van een vakjury. Het is dus geen wedstrijd. Na afloop ontvangt het koor een juryrapport. Het publiek kan zich laten verrassen door de diversiteit aan koren en genres. Daarnaast zijn er verschillende workshops. 's Avonds vanaf 19.30 uur, treden de VNK-Limburg Inspiratiekoren op. Het gaat om de Limburgse topkoren SevenFifteen (Weert), Quint (Venlo), Giocoso (Weert) en Fusion (Sittard). Wil je weten welke koren meedoen, kijk dan op www.klankkleurlimburg.nl/klankkleur-festival-4-november-2023

 

Woensdagavond was het buiten vervelend vies en guur weer, maar binnen bij Hotel De Abdij in Horn was het lekker warm, druk en supergezellig. Wat was er dan gaande daarbinnen met alle vrolijkheid en enthousiasme van zovelen bij elkaar?


Nou, daar vond, na twee vervelende coronajaren, gelukkig weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van zangkoor ANIMATO plaats.
Oh, wat was het er druk: vrijwel alle 65 leden, op enkele afgemelde zieken na, wensten elkaar een heerlijk 2023 toe.

En oh, wat hadden we elkaar veel te vertellen over de weken na ons sfeervolle kerstconcert in de kerk van Horn, waarna we elkaar nauwelijks meer gesproken hadden.
Samen zingen moest er deze avond toch van komen, allicht, ook al kon onze eigenlijk onmisbare dirigente Veronika er niet bij zijn. Na een spontaan idee om alle leden in een rij op te stellen in volgorde van lidmaatschapsduur, wat in een prettige chaos nog lukte ook, zongen we met z’n allen Animato’s lijflied “The love of a friend” , gevolgd door een luid applaus voor onszelf. En na ons verjaardagslied met de gelegenheidstekst “Wij leven lang” hieven we nog eens het glas, op elkaar en op het koor (dat in 2024 35 jaar bestaat!). Proost!

… en het duurde nog lang voordat het weer rustig werd in De Abdij. Buiten bleef het guur die nacht.
Het nieuwe jaar is goed begonnen; Animato is ‘on the move’, het laat weer van zich horen. Let op de berichten die komen.

 

Wat hebben wij genoten! En met ons het publiek zoals we na afloop van veel mensen mochten vernemen!

      

   

 

Hierbij nog enkele reacties die wij via social media mochten ontvangen:

"Wat een geweldige avond, blij dat ik er bij mocht zijn. De moeite waard om ervoor uit Huissen te komen"

"De sfeer wordt uitstekend door de foto's weer gegeven. Top"

"Verbinding, verbroedering en wat 'n ambiance. Chapeau voor de organisatie"

"Het was geweldig! Een prachtig en heel onroerend concert!"

"Een heel mooi concert. De passie voor de muziek was duidelijk te zien. Toppie"

 

Het moet in de omgeving van m.f.c. de Postkoets in Horn de laatste weken opvallen hoeveel vrolijk gestemde mensen zich op woensdagavonden naar de Postkoets haasten. Er is dan namelijk altijd repetitie van zangkoor ANIMATO, en de ledenwerving die Animato in september hield, heeft héél véél nieuwe leden opgeleverd. Vrouwen, én mannen! En, oh, wat levert zoveel nieuw bloed een enthousiasme op. Een boost heet dat tegenwoordig. Dirigente Veronika Peerboom is daarbij de ideale persoon om dat enthousiasme in goede banen te leiden, of liever nog: aan te wakkeren.

Na een drietal korte optredens – waarbij de nieuwe leden al meezongen!- op verschillende locaties in Horn op 8 oktober jl. staat er nu een bijzonder kerstconcert van Animato op het programma: op zaterdag 17 december van 19.30 uur tot 21.00 uur in de St. Martinuskerk in Horn.
Het koor wordt dan op de piano begeleid door Toon Konings, en bovendien speelt er een strijkersensemble mee, dat bestaat uit leerlingen van de Kunstacademie in Dilsen-Stokkem. Deze groep staat onder leiding van Michel Pieters.

Het thema van de avond is “Muziek verbindt in alle talen“. En dat zal te merken zijn. Er zullen heel wat talen voorbij komen, niet alleen in zang maar ook in gesproken woord, van onverstaanbaar ver weg tot heel dichtbij in onze eigen taal.
Het gaat om verbinding. Dat is een kerstgedachte die in deze tijd van oorlog en allerlei wrijving en dreiging, van indringend belang is.

Het concert begint om 19.30 uur maar de kerk is al open vanaf 18.50 uur.
Om 19.00 uur wordt er namelijk een tentoonstelling in de kerk geopend van diverse kerststallen en van kerstwerkstukjes die gemaakt zijn door leerlingen van Basisschool de Mussenberg uit Horn. Het belooft een mooie avond te worden, waarop veel mensen, jong en oud, echt bijeen kunnen komen, in vriendschap en vrede, met muziek die verbindt.
(De toegang is vrij, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.)

Wát was het een leuke repetitie avond afgelopen woensdag en wat klinkt het al mooi samen met onze aspirant-leden.
Zaterdag gaan we het ten gehore brengen in “ons” dorp Horn.
Je komt toch ook even luisteren?
14.00 uur bij De Biezaak
15.00 uur op de Kiosk en
16.00 uur bij De Abdij
 
 

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur