Woensdagavond was het buiten vervelend vies en guur weer, maar binnen bij Hotel De Abdij in Horn was het lekker warm, druk en supergezellig. Wat was er dan gaande daarbinnen met alle vrolijkheid en enthousiasme van zovelen bij elkaar?


Nou, daar vond, na twee vervelende coronajaren, gelukkig weer de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van zangkoor ANIMATO plaats.
Oh, wat was het er druk: vrijwel alle 65 leden, op enkele afgemelde zieken na, wensten elkaar een heerlijk 2023 toe.

En oh, wat hadden we elkaar veel te vertellen over de weken na ons sfeervolle kerstconcert in de kerk van Horn, waarna we elkaar nauwelijks meer gesproken hadden.
Samen zingen moest er deze avond toch van komen, allicht, ook al kon onze eigenlijk onmisbare dirigente Veronika er niet bij zijn. Na een spontaan idee om alle leden in een rij op te stellen in volgorde van lidmaatschapsduur, wat in een prettige chaos nog lukte ook, zongen we met z’n allen Animato’s lijflied “The love of a friend” , gevolgd door een luid applaus voor onszelf. En na ons verjaardagslied met de gelegenheidstekst “Wij leven lang” hieven we nog eens het glas, op elkaar en op het koor (dat in 2024 35 jaar bestaat!). Proost!

… en het duurde nog lang voordat het weer rustig werd in De Abdij. Buiten bleef het guur die nacht.
Het nieuwe jaar is goed begonnen; Animato is ‘on the move’, het laat weer van zich horen. Let op de berichten die komen.

 

Wat hebben wij genoten! En met ons het publiek zoals we na afloop van veel mensen mochten vernemen!

      

   

 

Hierbij nog enkele reacties die wij via social media mochten ontvangen:

"Wat een geweldige avond, blij dat ik er bij mocht zijn. De moeite waard om ervoor uit Huissen te komen"

"De sfeer wordt uitstekend door de foto's weer gegeven. Top"

"Verbinding, verbroedering en wat 'n ambiance. Chapeau voor de organisatie"

"Het was geweldig! Een prachtig en heel onroerend concert!"

"Een heel mooi concert. De passie voor de muziek was duidelijk te zien. Toppie"

 

Het moet in de omgeving van m.f.c. de Postkoets in Horn de laatste weken opvallen hoeveel vrolijk gestemde mensen zich op woensdagavonden naar de Postkoets haasten. Er is dan namelijk altijd repetitie van zangkoor ANIMATO, en de ledenwerving die Animato in september hield, heeft héél véél nieuwe leden opgeleverd. Vrouwen, én mannen! En, oh, wat levert zoveel nieuw bloed een enthousiasme op. Een boost heet dat tegenwoordig. Dirigente Veronika Peerboom is daarbij de ideale persoon om dat enthousiasme in goede banen te leiden, of liever nog: aan te wakkeren.

Na een drietal korte optredens – waarbij de nieuwe leden al meezongen!- op verschillende locaties in Horn op 8 oktober jl. staat er nu een bijzonder kerstconcert van Animato op het programma: op zaterdag 17 december van 19.30 uur tot 21.00 uur in de St. Martinuskerk in Horn.
Het koor wordt dan op de piano begeleid door Toon Konings, en bovendien speelt er een strijkersensemble mee, dat bestaat uit leerlingen van de Kunstacademie in Dilsen-Stokkem. Deze groep staat onder leiding van Michel Pieters.

Het thema van de avond is “Muziek verbindt in alle talen“. En dat zal te merken zijn. Er zullen heel wat talen voorbij komen, niet alleen in zang maar ook in gesproken woord, van onverstaanbaar ver weg tot heel dichtbij in onze eigen taal.
Het gaat om verbinding. Dat is een kerstgedachte die in deze tijd van oorlog en allerlei wrijving en dreiging, van indringend belang is.

Het concert begint om 19.30 uur maar de kerk is al open vanaf 18.50 uur.
Om 19.00 uur wordt er namelijk een tentoonstelling in de kerk geopend van diverse kerststallen en van kerstwerkstukjes die gemaakt zijn door leerlingen van Basisschool de Mussenberg uit Horn. Het belooft een mooie avond te worden, waarop veel mensen, jong en oud, echt bijeen kunnen komen, in vriendschap en vrede, met muziek die verbindt.
(De toegang is vrij, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.)

Wát was het een leuke repetitie avond afgelopen woensdag en wat klinkt het al mooi samen met onze aspirant-leden.
Zaterdag gaan we het ten gehore brengen in “ons” dorp Horn.
Je komt toch ook even luisteren?
14.00 uur bij De Biezaak
15.00 uur op de Kiosk en
16.00 uur bij De Abdij
 
 

Altijd al willen zingen?  Zing dan mee!

Gemengd zangkoor Animato uit Horn doet zijn naam – en faam ! – opnieuw eer aan: er wordt gelukkig weer met grote animo gerepeteerd, elke woensdagavond in de Postkoets in Horn.
Twee jaar hebben de zangers en zangeressen zich thuis zitten te verbijten op zo’n woensdagavond zonder zang. ‘ Kunst of kitsch’ of de grote voetbalcompetities boden geen echt alternatief. En concerten geven kon alleen maar onder de douche of in de auto. Applaus ontbrak!
Natuurlijk levert zo’n jarenlange stille periode ledenverlies op. Dat is bij elke vereniging gebeurd, en zeker bij koren. Dus ook bij Animato, al viel het erg mee. Daarom kan Animato nieuwe leden gebruiken.
Om de drempel naar het zingen in een koor weg te nemen roept Animato iedereen die graag zingt op om 3 repetities achter elkaar, namelijk op 21 en 28 september en op 5 oktober, mee te komen repeteren met het koor. Er worden in die repetities 3 songs ingestudeerd die ook voor de leden nieuw zijn. Op zaterdagmiddag 8 oktober treedt het koor, samen met de dapperen die op de drie genoemde repetities de fijne sfeer van Animato hebben leren kennen, op drie verschillende locaties in Horn op. De optredens zijn kort, maar daarom niet minder spetterend, al was maar omdat ze geleid worden door dirigente
Veronika Peerboom-Chujanova. Wie zich onder haar hoede begeeft, kan niet anders dan het enthousiasme over te nemen, waarmee zij het koor aanstuurt. Zij leert je echt zingen, zij laat je meebeleven wat muziek met je doet. Zing met je hart, houdt Veronika je voor.

Dus om kort te gaan:
Op 21, 28 september en op 5 oktober drie open repetities bij Animato in de Postkoets voor iedereen die graag zingt. Daarna op 8 oktober drie korte optredens in Horn :

Om        14.00 uur bij de Biezaak op de Schoolstraat
Om        15.00 uur op de kiosk  op het Kerkplein
En om   16.00 uur bij de Abdij aan het Kerkpad

De deelname is uiteraard gratis. Aanmelding kan met een mailtje naar
info@zangkoor-animato.nl of met een telefoontje naar 06 46402041 .

Kijk ook op www.zangkoor-animato.nl

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur