Het moet in de omgeving van m.f.c. de Postkoets in Horn de laatste weken opvallen hoeveel vrolijk gestemde mensen zich op woensdagavonden naar de Postkoets haasten. Er is dan namelijk altijd repetitie van zangkoor ANIMATO, en de ledenwerving die Animato in september hield, heeft héél véél nieuwe leden opgeleverd. Vrouwen, én mannen! En, oh, wat levert zoveel nieuw bloed een enthousiasme op. Een boost heet dat tegenwoordig. Dirigente Veronika Peerboom is daarbij de ideale persoon om dat enthousiasme in goede banen te leiden, of liever nog: aan te wakkeren.

Na een drietal korte optredens – waarbij de nieuwe leden al meezongen!- op verschillende locaties in Horn op 8 oktober jl. staat er nu een bijzonder kerstconcert van Animato op het programma: op zaterdag 17 december van 19.30 uur tot 21.00 uur in de St. Martinuskerk in Horn.
Het koor wordt dan op de piano begeleid door Toon Konings, en bovendien speelt er een strijkersensemble mee, dat bestaat uit leerlingen van de Kunstacademie in Dilsen-Stokkem. Deze groep staat onder leiding van Michel Pieters.

Het thema van de avond is “Muziek verbindt in alle talen“. En dat zal te merken zijn. Er zullen heel wat talen voorbij komen, niet alleen in zang maar ook in gesproken woord, van onverstaanbaar ver weg tot heel dichtbij in onze eigen taal.
Het gaat om verbinding. Dat is een kerstgedachte die in deze tijd van oorlog en allerlei wrijving en dreiging, van indringend belang is.

Het concert begint om 19.30 uur maar de kerk is al open vanaf 18.50 uur.
Om 19.00 uur wordt er namelijk een tentoonstelling in de kerk geopend van diverse kerststallen en van kerstwerkstukjes die gemaakt zijn door leerlingen van Basisschool de Mussenberg uit Horn. Het belooft een mooie avond te worden, waarop veel mensen, jong en oud, echt bijeen kunnen komen, in vriendschap en vrede, met muziek die verbindt.
(De toegang is vrij, maar dat spreekt eigenlijk vanzelf.)

Wie is er online?

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur