geschiedenis.jpeg

Geschiedenis

Enkele initiatiefneemsters, met name Ans en Mia, wilden graag zingen in een gemengd koor. Het repertoire mocht heel gevarieerd zijn, van "traditional"tot modern, Nederlands- of anderstalig.

Lees meer

 

Gemengd Zangkoor Animato uit Horn (Limburg) is in 1989 opgericht op initiatief van twee dames die nog steeds lid zijn. De groep enthousiastelingen van het eerste uur bestond voornamelijk uit vrouwen, maar al snel kwamen enkele mannen het doel helpen verwezenlijken: het zanggroepje moest een gemengd koor worden met een heel gevarieerd repertoire.

 

20191005 20 00 DSC04845 00001 

Vanaf het begin is de gekozen naam, Gemengd Zangkoor Animato, in ere gehouden: het koor, dat al jarenlang meer dan 55 leden telt, zingt nog steeds gevarieerd, enthousiast en met bezieling. Dirigent Math Dirks straalt in zijn leiding de kenmerken van Gemend Zangkoor Animato uit.

De aanstekelijke klanken van het koor zorgen niet alleen voor leden uit Horn, maar ook uit de wijde omtrek: vanuit Herkenbosch tot Neer, Heythuysen en Beegden, en zelfs uit Linne en Maasbracht komen elke woensdagavond vrolijk gestemde zangers en zangeressen repeteren in multi functioneel centrum de Postkoets in Horn. De stemming is er altijd "geanimeerd". Ook nu nog, nu het koor bijna 30 jaar bestaat. Er zijn steeds nieuwe ideeën voor originele evenementen en bijzondere optredens. Houdt u de publicaties van Animato in de gaten!

Interesse? 

Kom gewoon een keer een repetitie bijwonen: elke woensdagavond tussen 20.15 en 22.15 uur in de Postkoets in Horn. Ook kunt u zich aanmelden door gebruik te maken van het contactformulier of door een email te sturen aan info@zangkoor-animato.nl

Het lidmaatschap kost € 17,50 per maand.

LID WORDEN

 

U kunt ook geheel vrijblijvend een van onze optredens bezoeken! 

BEKIJK DE KALENDER 

dirigent_math_dirks_homepage2

Dirigent Math Dirks

Math Dirks (Sittard 1962) studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam. In 1982 behaalde hij in Maastricht de Akte Koordirectie. 

Lees meer

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur