geschiedenis.jpeg

Geschiedenis

Enkele initiatiefneemsters, met name Ans en Mia, wilden graag zingen in een gemengd koor. Het repertoire mocht heel gevarieerd zijn, van "traditional"tot modern, Nederlands- of anderstalig.

Lees meer

 

En zo was het dus zondag 18 augustus; de echt allerlaatste vakantiedag voor velen. Veel thuiskomers die hun huis nog vóór de eerste werkdagen ná de vakantie aan de kant wilden hebben. Druk, druk, druk dus meteen. We kennen het allemaal.

Van die zorg en drukte was bij ANIMATO vandaag helemaal niks te merken. Het was wel zondag, maar voor ANIMATO-leden betekende dat géén rustdag, maar: om 10 uur stipt aanwezig voor de eerste repetitie ná een zomerpauze van zes weken. Programma van de dag: repeteren en studeren van 10 tot 12. Daarna een pauze voor een naar eigen smaak meegebrachte lunch en vervolgens van 13.30 tot 15.00 uur een stevige voortzetting van al dat harde werken. De dag en de gelegenheid van zaal Beatrix in Horn waren goed gekozen, want het regende – eindelijk eens – pijpenstelen. 
Tjonge, wat schoten we op. “Space oddity” van David Bowie kwam goed in de grondverf. De kleurrijke werkjes van Joe Dassin, Boudewijn de Groot, de Beatles en Scott MacKenzie staan in de lak. Die hoeven alleen nog afwerking en onderhoud. Zelfs Chubby Checker werd weer afgestoft. Wat bleek de twist springlevend! 
Onze dirigent Math Dirks begreep dat ie op zo’n bijzondere – want zondagse zomerrepetitie - allerlei experimenten uit de hoed moest toveren. De zangers en zangeressen werden bijvoorbeeld opgesteld in kringgroepen, waarbij iedereen de ene keer naar binnen, dus naar elkaar gericht, de andere keer naar buiten gericht zijn/haar partij moest zingen. Zónder echte directie! Ooh, wat werkte dat mooi.
Na de repetitie, die grote voldoening gaf, was er een welverdiend drankje en een grandioze “wie is wie”-quiz, die door het groepje van schoenmaat 42/43 werd gewonnen. Tenslotte kon iedereen naar hartenlust bestellen bij de ingehuurde frietwagen. Groot succes; het was “zondig”, er mocht gezondigd worden! Heerlijk.
Kortom, het moet alweer gezegd, er werd hard en geconcentreerd gewerkt. Tot ieders grote genoegen! Hond Dien, die na haar kruisbandoperatie per se bij de hele happening aanwezig moest zijn, veroorzaakte met haar kap soms hilariteit, maar bezorgde totaal geen hinder. Gewéldig, alles kan bij ANIMATO! Maar wat wil je ook bij zo’n koor dat al 30 jaar samen is, en zolang ook lief en leed deelt. Op 5 oktober in Don Bosco in Heel moet het gaan spetteren van feestelijkheid bij het grote jubileumconcert. Komt dat zien en zing mee, die avond!

Veronika_Peerboom-Chujanova

Dirigent Veronika Peerboom-Chujanova

Ik ben Veronika Peerboom-Chujanova en ik ben geboren in Minsk, Wit-Rusland. Na de middelbare school heb ik de Hogere Muziekschool te Minsk gevolgd.

Lees meer

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur