geschiedenis.jpeg

Geschiedenis

Enkele initiatiefneemsters, met name Ans en Mia, wilden graag zingen in een gemengd koor. Het repertoire mocht heel gevarieerd zijn, van "traditional"tot modern, Nederlands- of anderstalig.

Lees meer

 

Het is dan wel augustus, het is vakantietijd, allerlei activiteiten liggen stil, de zinnen worden verzet, we gaan er even tussenuit. Hoewel: op heel wat plaatsen vallen de mussen van het dak ( en ze vallen, hier in Midden-Limburg althans, zeker niet in een plasje fris water ), de hitte en de droogte slaan onverbiddelijk toe. Waar wil je verfrissing halen? Zelfs in Lapland is het bloedjeheet.

Misschien moeten we toch maar gewoon gaan skiën in Landgraaf. 
Het is dus wel augustus, maaaarr………
ANIMATO, actief zangkoor uit Horn, heeft van al die vakantieperikelen helemaal geen last. Het bestuur, allerlei werkgroepjes en commissies zijn energiek bezig met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. Op zondag 18 augustus komt het hele koor de hele dag bij elkaar! Die dag vieren de leden, nog in vakantiestemming, de zomer; ze zingen, wisselen de vorderingen uit die er geboekt zijn in de voorbereidingen voor het grote 30-jarige jubileum feest, ze passen hun feestkleding, ze eten en drinken samen, ze doen bijzondere gezelschapspellen enzovoorts enzovoorts. Ze hebben het druk, want … 
De datum van het jubileumfeest nadert met rasse schreden, zoals dat heet. Zaterdagavond 
5 OKTOBER is het zover: het grote jubileumconcert in Don Bosco in Heel, waar niet alleen het koor zingt maar ook iedereen die de avond bezoekt. Coverband DRAAN zal er, samen met alle zangers en zangeressen, voor zorgen dat het feest onder het thema “Want er komen andere tijden” iedereen in de sfeer van de muziek van de jaren 60 en 70 brengt.
Er moet dus veel gedaan worden, en flink gerepeteerd. Geen tijd voor wissewasjes of andere akkefietjes; neen : d’raan, zogezegd. Animato draagt z’n naam met ere, dat is aan alles te merken.
Kom maar meedoen op 5 oktober!

dirigent_math_dirks_homepage2

Dirigent Math Dirks

Math Dirks (Sittard 1962) studeerde zang en schoolmuziek aan de Conservatoria van Maastricht en Amsterdam. In 1982 behaalde hij in Maastricht de Akte Koordirectie. 

Lees meer

Secretariaat

Gemeng Zangkoor Animato

info@zangkoor-animato.nl

Repetities

De Postkoets

Posthuisweg 13

6085 AG Horn

elke woensdagavond van 20:15 tot 22:15 uur